Efteråret

Dina Nielsen • 17. oktober 2023

Sommeren klinger af og efteråret kommer.

Nogle frygter det og andre tager det som det kommer.

Hvordan kommer du igennem det? Hvad tænker du om den tid ? Hvad kan du selv gøre for at komme bedre igennem så det ikke bliver så tungt ? Hvordan undgår du evt en vinter depression?

Mentalt kan du gøre nogle tiltag selv og det har jeg nogle bud på.

Brug naturen, som er et kæmpe rum, hvor der er plads og rum, en mulighed for at samle energi og lade op, åbne sanserne og blive bevidst om hvordan det ændre resultatet af den gåtur:

- Se alle farverne i naturen, se tæt på og langt ind igennem træerne eller op igennem kronerne på træerne, fuglenes færden, havets brusen eller det stille vand, solen.

- Hør vinden susen i træerne, havet brusen, dyrelyde, lyden af trin i bladene

- Føl varmen fra et solstrejf, den kølige vind, blæsten mod kroppen, føl underlaget hvor du sætter din fod.

- Bliv bevidst om duften af skoven, af havet, den dybe vejrtrækning, som giver ro og mere ilt til din krop og celler. Samtidig med at du kan prøve at visualisere, at når du puster luft ud igen, sender du lige alt det gamle med ud af kroppen med din udånding, alt det du ikke skal bruge mere. Det kunne være den gamle tankegang, den gamle vane du gerne vil af med, det du ikke gider tale om mere – det du har snakket alt for længe eller du har måske brug for at få luftet ud, så der kan blive plads til noget nyt. Eller hvad der nu kommer, når du bliver bevidst om, hvad der fylder for meget og du ikke længere vil bruge mere krudt på.

- Måske er der stadig noget at samle og smage på i naturen.

For nogle lyder alt det her lidt for uldent, men jeg kan kun sige, at jeg har selv prøvet det med god virkning. Kort fortalt er det en øvelse i, at mærke sin krop , føre fokus fra hovedet og ned i kroppen og det kan noget og vi har ikke nødvendigvis nøde at forstå det, men bare nyde det og opleve hvad der sker.

Et andet tiltag jeg har afprøvet er, at blive vinterbader.

Jeg har været den type, som har været en krig om, at komme i vandet en sommerdag.

En veninde og jeg havde snakket om det længe, et års tid måske eller mere.

- Jeg tænkte, at jeg aldrig kom under. Mindedes badning en sommerdag.

- Jeg tænkte, at det ville møg koldt og ubehageligt. Jeg ville komme til at fryse.

- Jeg tænkte, at jeg skulle ned i det mørke vand og det føltes utrygt.

Så kom dagen, hvor det skulle prøves og jeg tog mig selv i at være vildt nervøs.

Jeg fik en kort intro af min veninde og kort sagt var det rigtig nemt og jeg blev vildt overrasket. ET KÆMPE KICK. Tænk sig at have den mulighed at nyde havet året rundt

Min påstand er, at alle kan blive vinterbader, hvis man kan styre sin vejrtrækning.

Fordelene er, at du kommer ud og får lys, frisk luft, et kick, et frikvarter fra smerterne og spændingerne og der er grobund for, at holde en evt vinterdepression fra døren. Der holder os fit og sætter en masse processer i gang i vores krop.

Det var et par eksempler på, at finde noget, som gør en glad og godt. Også i den mørke tid. Prøv at spørg din krop, hvad den kunne tænke sig ? – og så prøv at finde noget, hvor behovet bliver udløst eller noget der smager lidt af det. Der er mange muligheder.

Samle inspiration, bede om hjælp, und dig selv at få lidt massage, zoneterapi, så vi hjælper vores krops egen behandler indeni, som vi alle har, som vi skal blive mere bevidst om for vores egen skyld, fordi der er så meget guld i og en kæmpe gevinst, så vi finder roen og et åndehul, hvor vi lader op og finder ny energi.

Det har aldrig været vigtigere.

1) Eftåret er kommet og en ny sæson er startet. Hvilke principper og råd inden for zoneterapien kan du give her?

Opslags muligheder:

- Efteråret – hvad denne årstid repræsentere indenfor zoneterapien øjne og TCM?

- Værdiopslag: Hvilke systemer eller dele af kroppen opleves der oftest flest fysiske gener der er typiske for årstiden? Det kan være at vi bevæger os mindre i vinteren fordi vi helst vil skynde os hjem og spise og slappe af på sofaen og det kan betyde at vores tarmsystem har brug for en mere kærlig hånd (det ville specielt være relevant at lave sådan et opslag omkring juleperioden grundet den store mængde af sød og fed og tunge mad vi indtager og hvad det gør ved vores system). Derudover hvis vi sidder meget på telefonen eller ser TV og ikke får bevæget os nok, opstår der oftest gener i nakke, skulder, ryg, lænden mm.

- Opslag omkring vinterbadning, egen omsorg og naturen og gode råd og ting man kan bruge den til at opnå større velvære og sundhed?


Af Dina Nielsen 12. februar 2024
De fleste forsikringsselskaber tilbyder sundhedsforsikringer
Af Dina Nielsen 12. februar 2024
Tilskud fra Sygesikring Danmark
Af Dina Nielsen 12. februar 2024
This is a subtitle for your new post
Af Dina Nielsen 12. februar 2024
This is a subtitle for your new post
Af Dina Nielsen 1. november 2023
Vand-elementet er et ud af 5 elementer i 5-elementsloven, som zoneerapien bygger på. Elementet indeholder vores nyrer og urinblæren. Elementet repræsenterer vinteren i forhold til 5-elementslovens cyklus, men er alle elementer er i spil hele året hos os. Hvert element er delt i yin og yang. Hver del af elementet har sin egen meridian, overfladeenergi. Vores energi har størst gennemstrømning/ aktivitet for urinblære ml. kl. 15-17 og vores nyre ml. kl. 17-19. Elementet: Vores mentalitet kan feks. mynte sig udi: Mentalitetens belastede organ: frygt, manglende selvtillid, fobier, angst, manglende mod. Mentalitetens sunde organ: mod. Selvtillid, fred, tillid, kreativ sikkerhed. Elementet: Kropsvæsken er mundvand. Øret, hørelsen Den foretrukne smag er salt. Kropslugten er råddent. Særlig følsom for kulde. Lyden på elementet er stønnende. Personen kan lide af angst og frygt og under frygten hører fobier til. Den generelle frygt er tilsyneladende uden årsag. Man holder fast i det velkendte og forbinder forandring med angst i mange sammenhænge og livet bliver en fasttømret størrelse, hvor man ikke er i stand til at slippe de ting man ikke kan ændre og ikke kan finde roen og troen på at det nok skal gå. Ordsprog: HAN GIK MED LIVREM OG SELER. At sikre sig overdrevent mod farer, samler meget jordisk gods.
Af Dina Nielsen 29. oktober 2023
Hører du til dem som føler sig tung i hele begge ben, en uro der ikke vil gå væk når du skal hvile eller er ubehaglig når du skal sove og for at bruge et gammelt udtryk: at du har ”mok i benene”, så er zoneterapi bestemt en mulighed der er værd at forsøge. Behandlingen går ud på, at der gives en meget grundig opvarmning af fod og underbenene. Derefter gives der specifikt behandling på hele benet og foden igennem de tilsvarende reflexzoner i fødderne. Til slut gives en udrensning således, at affaldsstofferne hjælpes til, at blive ledt ud af vores krop. Du er selv med til at lede disse stoffer ud af kroppen ved, at drikke rigeligt vand efter behandlingen. Der skal typisk 2-3 behandlinger til før der mærkes en tydelig forbedring. Efterfølgende skal det holdes ved lige indimellem, hvis man evt føler, at det begynder at vende tilbage
Af Dina Nielsen 26. oktober 2023
Træ-elementet er et ud af 5 elementer i 5-elementetsloven, som er en af de love zoneterapien bygger på. Elementet indeholder vores lever og galdeblære. Elementet repræsenterer foråret. Ikke sådan at det ikke er spil hele året, men ift 5- elementetslovens cyklus. Hvert element er delt i yin og yang. Hver del af elementet har sin egen meridian, overfladeenergi. Vores energi for galdeblære (yang) har størst gennemstrømning/ aktivitet galdeblæren ml. kl. 23-01 og for vores lever ml. kl. 01-03. Vores mentalitet kan f.eks udspille sig sådan Mentalitetens (belastede organer) : vrede, irritation, aggression, harme og der kan vise sig gener i de tilhørende muskler Mentalitetens (sunde organer) : en følelse af lethed, tålmodighed, harmoni og overbærenhed. Elementet: Kropsvæsken er tårer. Øjet, synet. Foretrukne smag er sur. Kropslugten er syrlig. Man er følsom over for vind. Lyden er højttalende, råbende. Træ-elementets farve er grøn. Foråret er en dejlig tid, hvor alt vågner op efter vinteren og springer ud. Vi vil gerne selv mere ud. Vi trænger til lys og luft.
Af Dina Nielsen 24. oktober 2023
Har du et barn som har det svært med at sove ude, fordi barnet tisser i sengen om natten og derfor har det svært med at sove hos kammeraterne eller på lejrskole mm. Så er zoneterapi et godt forsøg at prøve, for at afhjælpe problemet. Hvem vil ikke gerne spare kræfter, tid ,bekymringer og ubehag når der er en god mulighed for at problemet kan afhjælpes. Sengevædning skyldes typisk: - Overproduktion af urin om natten ( hormonelt betinget) - For lidt kappasitet i blæren - En kombination af begge dele. Der startes ud med 2 x ½ time i 2 uger i træk og derefter evalueres
Af Dina Nielsen 20. oktober 2023
Overordnet har klienten det godt efter en behandling med zoneterapi, men det er klart at ligesom at zoneterapi har en virkning på problematikkerne, kan der også opstå nogle bivirkninger/reaktioner på behandlingerne. Det skal dog siges at de typisk forsvinder indenfor det første døgn. Du kan føle: - tørst efter behandlingen. - sådan lidt influenza-ligende symptomer - både at du fryser eller har det ekstra varmt - uro i kroppen – måske meget energifyldt – måske lidt længere om at falde i søvn om aftenen. - Træthed - Lidt tung i hovedet eller hovedpine Det er en god ide efter endt behandling, at du ikke skal en hel masse bagefter, altså at resten af dagen ikke fortsætter udi et hårdt program. Det er en god ide at prøve at planlægge sig ud af dette. Så er det vigtigt, at drikke en del væske efter hver behandling, og helst vand. Undgå helst alkohol. Dette er vigtigt fordi, hvis du ikke hjælper kroppen med, at skylle affaldsstofferne ud af kroppen, så kan det godt sætte sig som hovedpine eller ubehag, som ellers kunne være undgået. Der er, under behandlingen sat forskellige processer i gang og det er også derfor at kroppen kan reagere forskelligt fra person til person og længden på processerne kan være forskelligt fra gang til gang., Ved efterfølgende behandling vil der altid være et punkt der hedder siden sidst, hvor der lige kort drøftes, hvordan du har haft det, hvad har du mærket i din krop, har noget ændret sig osv. Dette er med til at afgøre om behandlingsstrategien holder eller der skal justeres lidt i behandlingen.
Af Dina Nielsen 19. oktober 2023
En hælspore er et kalkhorn, altså en udvoksning på hælbenet, men ordet bliver også brugt i flæng, således at det kan også dreje sig om overbelastning af senepladen under foden, uden at der har udviklet sig et kalkhorn. Dette kan være meget smertefuldt og derfor hæmmende når man skal gå. Her er zoneterapi en mulighed, hvor der først laves en meget grundig opvarmning af fod og underben. Efterfølgende arbejdes der specifikt på de relevante reflexzoner. Til slut behandles der på en udrensning, således at kroppen hjælpes til, at få ledt de affaldsstoffer ud, som er løsnet under behandlingen. Efter 2-3 behandlinger evalueres.
Flere indlæg